Menukaart

Oog- en aanmetingen
Uitgebreide oogmeting € 45
Aanmeting contactlenzen € 55
Contactlens Controle
Contactlens controle zacht € 35
Contactlens controle hard € 35

Liever a la carte, neem dan contact met ons op.

Uitgebreide oogmeting

Er wordt gestart met een meting door de ultramoderne DNeye scanner. Deze scanner zal de oogsterkte meten, kromming van het oog, indicatie oogdruk controle, foto van de cornea en foto van de ooglens.
Gevolgd door een hand oogmeting. Hierna wordt de oogmeting in een proefbril geplaatst en zal er gekeken worden naar comfortabel zicht. Op het einde wordt de uitslag besproken en advies gegeven.

Aanmeting contactlenzen

Er wordt een uitgebreide oogmeting gedaan. Daarna worden alle krommingen van het oog bepaald om de ideale contactlens te bepalen. Via een vergroting wordt er gekeken naar de conditie van het oog. Er worden proeflenzen besteld aan de hand van de aanmeting om te testen. Deze proeflenzen worden daarna meerdere malen gecontroleerd op comfort en zicht. De contactlens controles zijn inbegrepen in de kosten voor de aanmeting.

Contactlens controle zacht

De sterkte van de contactlenzen wordt gecontroleerd doormiddel van een hand oogmeting over de contactlenzen heen. Hierna volgt een advies of de sterkte aangepast dient te worden. Het oog wordt bekeken door een vergroting waarbij wordt gecontroleerd of de lens de goede passing heeft. Vervolgens wordt gekeken of de bloedvaten in goede conditie zijn rond de contactlens.

Contactlens controle hard

De sterkte van de harde zuurstofdoorlatende contactlenzen wordt gecontroleerd doormiddel van een hand oogmeting over de contactlenzen heen. Hierna volgt een advies of de sterkte aangepast dient te worden. Het oog wordt bekeken met een vergroting waarbij wordt gecontroleerd of de lens de goede passing heeft. Waar nodig volgt een fluoresceïne onderzoek waarbij de drukpunten van de contactlens worden bekeken. Vervolgens wordt gekeken of de bloedvaten in goede conditie zijn rond de contactlens.