Lenzen inleveren

duOOptiek eerste officiƫle inzamelpunt voor lenzen en blisters in Den Haag

Ben je milieubewust en woon je in Den Haag en omstreken? Dan kun je nu nog gemakkelijker je Biotrue ONEday lenzen recyclen! Je hoeft ze alleen nog maar in te leveren bij het eerste officiƫle inzamelpunt van Nederland: de vestiging van DuOOptiek aan de Thomsonlaan in Den Haag.

Lenzen inleveren in Den Haag

DuOOptiek in Den Haag plaatst een speciale inzamelbak in haar winkel waar gebruikte Biotrue ONEday daglenzen en de bijbehorende blisters in kunnen worden gedeponeerd.

De verpakkingen van de Biotrue ONEday daglenzen worden opgehaald door Bausch + Lomb waar het rest product wordt gescheiden. Zo wordt het aluminium van het kunststof gescheiden. Het wordt vervolgens door Recycling.nl in Nieuw-Vennep opgehaald. Recycling.nl is gespecialiseerd in het recyclen van herbruikbare materialen. Onder andere hout, papier, karton en een grote diversiteit aan kunststoffen worden hier verwerkt om opnieuw gebruikt te kunnen worden bij de fabricage van nieuwe producten.

Doordat de restmaterialen bij Bausch + Lomb al zorgvuldig zijn gescheiden, kan het polypropyleen, waar de blisters van gemaakt zijn, direct worden toegevoegd aan de grote voorraad polypropyleen. Nadat de grondstof is gewassen wordt het vermalen tot granulaat. Deze korrels worden vervolgens aan de kunststofindustrie aangeboden.

Polypropyleen is voor heel veel verschillende producten te gebruiken. De granulaatkorrels worden door middel van spuitgieten of persen in iedere gewenste vorm gebracht. Bloempotjes, tuinmeubels, auto-onderdelen en huishoudelijk apparaten. Vrijwel alles is mogelijk.

Het aluminiumfolie wordt omgesmolten en gebruikt om nieuwe folie te produceren. Het ingezamelde aluminium kan dan ook direct door naar de fabriek waar er weer nieuwe folie van wordt gemaakt. Het is dus heel goed mogelijk dat het aluminiumfolie dat in de keuken wordt gebruikt, afkomstig is van het aluminium van een Biotrue ONEday verpakking. We dragen samen met onze opticiens hiermee actief bij aan een iets beter milieu.


Kom langs en lever je lege blisters en contactlenzen in van de Bio True daglenzen serie.

duOOptiek
Thomsonlaan 93
2565 HZ Den Haag
070 360 70 02
klantenservice@duooptiek.nl